fbpx

A talpmasszázs és a vízivás

Gyenei Ágnes

Gyenei Ágnes

Talpmasszázs és vízivás

Hogy mi az összefüggés a talpmasszázs és a vízivás között?

Sok vendégem csodálkozik, hogy miért kínálom meg őket egy pohár vízzel a talpmasszázs után, mikor ők nem is szomjasak.

Sőt, még arra is megkérem a vendégeimet, hogy amikor hazaér, akkor is igyon meg 1-2 pohár vizet. Aztán este még 1-2 pohárral.

Ugyanez az eset akkor is, ha te saját magadnak masszírozod a talpad. Vagyis amikor megmasszíroztad a talpad, is igyál meg egy jó nagy pohár vizet. Aztán megint és megint. Sőt, előtte is igyál.

Ennek van egy nagyon fontos oka. Mégpedig az, hogy amikor 30-40 percen keresztül is masszírozod a talpad, akkor fokozódik a méregtelenítés, salaktalanítás, valamint a vér-, és a nyirokkeringés. Azaz az talpmasszázs során a méreganyagok elkezdenek kiszállingózni a sejtekből, és a sejt közötti térből a nyirokkeringés igyekszik azt elszállítani. Ha több vizet juttatsz a szervezetedbe, akkor ezt a folyamatot segíted felgyorsítani és nem lesz ideje a méregnek újból visszajutni a sejtekbe. És egyszer csak kijut a szervezetedből a vizelettel. Úgyhogy a kulcsszó a vízivás.

Röviden ez a lényege, hogy miért fontos a vízivás, miért kell talpmasszázs után több vizet inni.

vízivás

Van egy másik fontos dolog, amit egyfolytában hajtogatok a vendégeimnek, ismerőseimnek és most neked is. És ez a vízivás fontossága a mindennapokban.

Egyik barátnőm nem szeret vizet inni, így nagyon keveset iszik egy nap. Persze panaszkodik, hogy fáj a feje, és elég gyengének érzi magát. Ilyenkor, ha éppen személyesen panaszkodik, szó nélkül odaviszek neki egy pohár vizet és ott állok mellette, amíg meg nem issza. Aztán egy kis idő múlva viszem neki a második pohár vizet is. Az elsőt még szó nélkül megissza. A másodiknál már elkezd panaszkodni, hogy ő ennyi vizet nem tud meginni! De mivel szigorúan nézek, kortyonként, de legyűri.

Sajnos elég sok olyan vendéggel találkozom, aki azt mondja, hogy kevés vizet iszik meg egy nap. Ők talán még egy litert sem fogyasztanak el naponta. Pedig, gondolom te is tudod, hogy min. 1,5 litert, de inkább 2-3 litert kellene meginni egy nap.

Ők azok, akik a következő magyarázatot adják arra, hogy miért nem isznak többet:

Ők azok, akik a következő magyarázatot adják arra, hogy miért nem isznak többet:

 • nem vagyok szomjas
 • már az egy pohár után is úgy érzem, mintha tele lenne a gyomrom
 • ha többet iszok, folyamatosan wc-re kell járnom
 • nem szeretem a vizet
 • mindig elfelejtek inni
 • nincs rá időm

Szerintem ezek csak kifogások.

Az utolsó meg főként.

De az előbb felsorolt okokra is van megoldás!

Íme:

 1. Reggel, mielőtt munkába indulsz, tölts meg egy 1,5 literes palackot vízzel.
 2. Vidd magaddal a munkahelyedre.
 3. A vizet tedd az íróasztalodra, vagy a közeledbe, de úgy, hogy szem előtt legyen. (Ezt már rögtön a megérkezésedkor, még a számítógép bekapcsolása előtt tedd meg!)
 4. Tegyél ki az üveg mellé egy 2 dl-es poharat is.
 5. Állítsd be a telefonodat, vagy az órádat, hogy 60 perc múlva jelezzen. A telefonba írd be, hogy: VÍZ!
 6. Amikor jelez a telefonod, öntsd tele a poharat vízzel.
 7. Idd meg a pohár vizet!
 8. Állítsd be újból a telefonodat, hogy 60 perc múlva ismét jelezzen.
 9. És igyál újból és újból…

Így egy 8 órás munkanap alatt megiszol több mint 1,5 liter vizet.

Ha hazamész, folytasd a vízivást ugyanígy. Üveg tele, szem elé, 60 perc jelzés, ivás. Így délután még megihatsz közel 1 litert. Az már 2,5 liter víz. Ami már egész jónak mondható.

De ha mégsem tudsz meginni egyszerre 2 dl-t, akkor állítsd be fél órára a telefont és csak félig töltsd a poharat. Az végeredmény ugyanaz.

Itt még rengeteg ötletet, tippet találsz arra, hogy hogyan tudsz több vizet inni: Vízivási trükkök

Sokaknak a sűrű wc-re járás okoz gondot. Sajnos ez szinte elkerülhetetlen. De a jó hír, hogy ez inkább csak az elején okoz gondot, amikor a szervezet a furcsa változásra (jé, rendszeresen kapok vizet!) így reagál. Amikor a szervezet hozzászokik a rendszerességhez, vagyis megtanulja, hogy mindig, szinte azonos időben, és rendszeresen megkapja a neki szükséges vízmennyiséget, akkor már nem kell olyan sűrűn wc-re járni.

Van pár jel, amikor már a szervezet a vészjelzéseit küldi, mert már nagyon szomjas. Ilyen, amikor:

Van pár jel, amikor már a szervezet a vészjelzéseit küldi, mert már nagyon szomjas. Ilyen, amikor:

 • úgy érzed, innod kell
 • az ajkaidat nyalogatod
 • összesűrűsödik a nyál a szádban
 • sárga a vizeleted színe

Ne várd meg ezeket a jeleket! Igyál jóval előtte!

Mi mindenhez van szükség vízre a szervezetedben?

Illetve van még egy fontos jelzés, ami megmutatja a vízhiányt. Ez pedig a vese, illetve a húgyhólyag talpon található reflexpontjai. Ez a két pont szinte minden esetben pontosan jelez, ha valaki előző nap kevesebb vizet ivott. Általában fájdalmas vagy érzékeny a pont, illetve a húgyhólyag reflexpontja nem puha tapintású, hanem tömörebbnek hat.

Amikor legközelebb masszírozod a talpad, és esetleg keveset ittál, figyeld meg ezeket a jeleket.

Gyenei Ágnes

Gyenei Ágnes

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

8 ok, amiért reflexológus lettem

8 ok, amiért reflexológus lettem Ez a poszt egy kicsit személyesebb hangvételű lesz, de szeretném, ha jobban megismernél.  2011-ben volt egy magánéleti válság az életemben, ami elindított a természetgyógyászat irányába. Közel két év volt, mire megkaptam a bizonyítványt, hiszen 4

Tovább olvasom »

Talp önmasszázs feljegyzések

Amikor saját magadnak masszírozod a talpad, biztosan lesz egy-két észrevételed ezzel kapcsolatban. Pl.: Ezeket érdemes feljegyezni, mert késöbb nagy segítséget fog adni számodra. Készítettem egy egyszerű táblázatot, amelyet le tudsz tölteni és kinyomtatni, hogy masszázs közben vagy inkább utána fel

Tovább olvasom »