fbpx

Talpmasszázs eszközzel?

Milyen eszközt használj a talp önmasszázshoz?

Szívem szerint azt mondanám, hogy semmilyent. 😊 De azért ez nem ilyen egyértelmű, hiszen van, amikor én is azt javaslom, hogy használj ilyet vagy olyat.

Ezeket NE használd!

Biztosan láttad már, akár csak képen, hogy talpmasszázs eszközzel masszírozzák a talpat. Vagy hallottál róla, hogy van, aki használ eszközt a talp masszírozásához. Pl. olyat, mint amit a képen látsz. Ezek általában fából készülnek, kb. 8-10 cm hosszú és közel 1 cm vastagságú.

talpm-fa1

Nos én egyáltalán nem ajánlom neked, hogy ilyen eszközzel masszírozd a talpad, még akkor sem, ha már megtanultad melyik reflexpont hol van. Mégpedig azért, mert ezekkel az eszközökkel nem érzed, ha van bármiféle elváltozás, lerakódás az adott területen, reflexponton. Márpedig ezek nagyon fontos információk a talpmasszázs során. Ezeket észlelni kell és figyelni rá, mert ezek jelzések az adott szerv állapotáról.

Sokan azért használják vagy akarják használni, mert masszázs során megfájdul az ujjuk. Tény, hogy a talp masszázsa erősen igénybe veszi az ujjakat, és fájhat is, de csak kezdetben. Ahogy egyre többet masszírozol, úgy erősödik meg az ujjad, hiszen kezd hozzászokni a terheléshez. Tehát egy idő után már nem fog fájni az ujjad. Egyébként nem csak egy ujjal lehet masszírozni. Erről ebben a cikkben olvashatsz részletesen: Mivel tudom masszírozni a talpam, hogy ne fájjon az ujjam?

Egyébként ezt az eszközt meg kell támasztanod az ujjaiddal, a helyén kell taratanod, esetleg erősebben nyomnod is kellene, mindezt olajos kézzel (ami ugye sokkal nehezebb). Szóval ez az eszköz is elég keményen igénybe veszi az ujjakat.

De!

A cikk elején azt mondtam, hogy ne használj eszközt a masszázshoz. Most ellentmondok önmagamnak, mert igenis jó lehet a talpmasszázs eszközzel. Csak éppen nem mindegy milyen eszköz és mikor, hogyan használod.

Régen az emberek sokat járkáltak mezítláb, mindenféle talajon, akár apróbb-nagyobb kavicsokon, köveken is. Ezek a kisebb-nagyobb kövek a tudtukon kívül megmasszírozta a talpukat. Ugyanis mikor ráléptek egy kavicsra, a kavics megnyomta a talpuk egy pontját, ami reflexhatást váltott ki a szervezetben és önkéntelenül is egy gyógyító folyamatot indított el.

Így minden egyes kavics egy-egy reflexzónás nyomásnak felelt meg. Ezt most valamilyen szinten pótolni tudod az itt bemutatott bármelyik talpmasszázs eszközzel.

De akkor mit használjak??

Itt egy remek példa, a jó masszázseszközre: Talpmasszázs eszköz házilag 

Ha a zöld linkre kattintasz, részletes elkészítését is megtalálod.

anyagok-talpmassz-eszkozhoz

De ezen kívül használhatsz még ilyen eszközöket is:

m_szönyeg

Ez egy gyerekeknek készített ortopédiai masszázs szőnyeg. Persze te is használd nyugodtan. Mezítláb állj rá, majd lépegess rajta helyben. Remekül masszírozza a talpat. Hátránya, hogy elég borsos ára van.

Vagy használj „kutyalabdát”, hivatalos nevén tüskés masszírozó labda. Ezek különböző keménységben és átmérővel kapható, viszonylag kedvező áron. Szerezz be egyet és használd akár napi szinten. Ezek a kis tüskék remekül meg tudják masszírozni a talpad. Pl. tévénézés, olvasás közben remekül lehet használni. Vagy vedd a kezedbe és gurigasd a tenyereid között, hiszen a tenyéren ugyanúgy ott vannak a reflexpontok.

kutyalabda
talpmasszázs eszközzel

Készíthetsz magad is pl. egy ilyen szőnyeget kavicsokból:

Masszázsszőnyeg kavicsból

Ehhez mindenképp sima felületű és kb. 1-5 cm nagyságú, megmosott, szárított kavicsokat használj.

Fontos tudnod, hogy ezek egyike sem helyettesíti a reflexzónák kézzel történő masszázsát. De remek lehetőség a masszázsok közötti időszakokban. Használd akár naponta vagy hetente pár alkalommal. Alkalmanként 5-10 percig.

Gyenei Ágnes – reflexológus természetgyógyász

Kérd Te is az INGYENES

Hogyan segít rajtad a reflexológia? című ebook-ot!

Egy INGYENES ebook, amelyből megtudod, hogy 

Az ebook mellé további ingyenes tippeket, ötleteket, segítséget kapsz emailek formájában, amelyekkel hatásosan növelheted a szervezeted öngyógyító képességét, hogy újra egészséges legyél és elkerüld a betegségeket .

reflexológia ingyenes ebook

Kattints a zöld gombra az ingyenes ebook-ért!