fbpx

8 ok, amiért reflexológus lettem

Miért és hogy lettem reflexológus? Ez a poszt egy kicsit személyesebb hangvételű lesz, de szeretném, ha jobban megismernél. 

2011-ben volt egy magánéleti válság az életemben, ami elindított a természetgyógyászat irányába. Közel két év volt, mire megkaptam a bizonyítványt, hiszen 4 területen kellett bizonyítani, hogy alkalmas lehetek természetgyógyásznak és vizsgára jelentkezhessek.

Ahol tanultam: MediCenter Egészség Centrum Jó szívvel ajánlom őket, ha te is szeretnél tanulni!

Volt egy egészségügyi modul, amely nagyon érdekelt, hiszen a biológia volt a kedvenc tantárgyam még a középiskolában is. Ezt egy humoros, de nagy tudással rendelkező természetgyógyász tartotta (Árendás László). Vizsga pipa.

Aztán jött az általános természetgyógyászat. Megmondom őszintén, ez kevésbé tetszett. Talán az oktatónak is szerepe lehetett ebben (Daróczi Zoltán), akit nagyon tisztelek és hatalmas, ősi tudás birtokosa, akitől rengeteget lehetne tanulni. És talán pont ezért nem sikerült úgy átadnia a számunkra szükséges tudást. Nekünk a természetgyógyászat általánosságáról és minden részterületéről kellett volna egy átfogó képet kapnunk. Ezzel szemben az oktató szeretett volna minden benne lévő tudást átadni és olyan részletességgel igyekezett magyarázni, hogy azt már képtelen voltam befogadni. Nekem, mint a területtel ismerkedő embernek arra lett volna szükségem, hogy átlássam, hogyan is működik maga az ember a természetgyógyászat szempontjából, milyen területei, lehetőségei vannak a szakmának. Ennek ellenére a vizsga sikerült. 😊

Majd egy 5 napos életmódtáborban vettünk részt, ami megint csak izgalmas volt. Ott szintén voltak előadások, gyakorlati feladatok különböző területeken, önálló és csapat feladatok. A legjobban a vega étkezés tetszett, hiszen akkor jöttem rá, hogy lehet hús nélkül is finomakat enni. Nagyon finomakat.

Mindezek közben már gondolkodtam, hogy melyik szakot válasszam. Elég sok terület van a természetgyógyászaton belül (pl. akupresszúra, fitoterapeuta, reflexológia, alternatív mozgás és masszázs terapeuta, kineziológia, stb.).

A negyedik terület a természetgyógyászati ág választás, megtanulás, gyakorlat szerzése volt. Szerencsére ezt az ország szerintem legjobb reflexológusától tanulhattam, Dr. Csikai Erzsikétől. Imádom! Olyan élvezettel, szeretettel beszél a reflexológiáról, a talpról, hogy ez átragadt ránk, tanítványaira is. Nagyon hálás vagyok neki, hogy milyen sok mindenre megtanított még a szakon kívüli dolgokról is. 

Így az utolsó nagy vizsga is pipa!

Tehát az én választásom a reflexológiára esett. Hogy miért?

IMG_0219

Íme az 8 ok, amiért reflexológus lettem:

Olyan természetgyógyászati ágat kerestem, 

IMG_0223
IMG_0218
reflexológus

Gyenei Ágnes – reflexológus természetgyógyász

Kérd Te is az INGYENES

Hogyan segít rajtad a reflexológia? című ebook-ot!

Egy INGYENES ebook, amelyből megtudod, hogy 

Az ebook mellé további ingyenes tippeket, ötleteket, segítséget kapsz emailek formájában, amelyekkel hatásosan növelheted a szervezeted öngyógyító képességét, hogy újra egészséges legyél és elkerüld a betegségeket .

reflexológia ingyenes ebook

Kattints a zöld gombra az ingyenes ebook-ért!