fbpx

Miért masszírozd a talpad?

Gyenei Ágnes

Gyenei Ágnes

Miért massz a talpad

Sokat hallani a reflexológiáról, a talp önmasszázsáról? De miért masszírozd a talpad?

Régen az emberek sokat járkáltak mezítláb, mindenféle talajon, akár apróbb-nagyobb kavicsokon, köveken is. Ezek a kisebb-nagyobb kövek a tudtukon kívül megmasszírozta a talpukat. Ugyanis mikor ráléptek egy kavicsra, a kavics megnyomta a talpuk egy pontját, ami reflexhatást váltott ki a szervezetben és önkéntelenül is egy gyógyító folyamatot indított el.

Így minden egyes kavics egy-egy reflexzónás nyomásnak felelt meg.

Azonban ma már védjük a lábunkat ezektől a „sérülésektől”, hiszen folyamatosan sima felületen járkálunk. Vagy a cipőben lévő talpbetét vagy a sima felületű padló miatt. De ma már szinte soha nem éri ilyen inger a talpunkat.

Pedig ezek a stimulációk, ingerek nagyon fontosak lennének az öngyógyítás szempontjából. Éppen ezért vagy járj el rendszeresen reflexológushoz, aki szakszerűen masszírozza végig a talpad vagy tanuld meg te, a saját talpad megmasszírozni a talpon található reflexpontoknak megfelelően vagy rendszeres (télen-nyáron) járkálj mezitláb a kinti talajon, úton, füves területen.

Mivel minden mindennel összefügg, minden sejt minden információt tárol az egészre vonatkozóan. Vagyis, ha zavar támad valahol a testben, akkor annak lenyomata megjelenik a mikroterületeken (pl. kéz, láb, fül) egyfajta kivetülésként.

Miért masszírozd a talpad?

A reflexológia, azaz a talp reflexzónás masszázsa, amely elsősorban információ és energia közlés is egyben a szervezet számára, amelyre az válaszreakciót ad és beindítja az öngyógyító folyamatokat.

A talpmasszázs során a mikroterületekre nyomást fejtünk ki, amely ingert jelent a szervezet számára. Ez az inger egy jelzés, amely a különféle csatornákon keresztül oda-vissza áramolnak a mikroterület -a szerv – és az idegrendszer között.

Ez idő alatt a szervezetben rezgésminőség változás jön létre. Ennek hatására beindul a szervezet öngyógyító folyamata. Ez mindaddig fennáll, míg az egyensúly helyre nem áll. Vagyis a reflexológia egy magasabb szintre emeli a szervezet öngyógyító képességét, az öngyógyító életerők folyamatos serkentésével.

Ami a legfontosabb, hogy a szervezeted öngyógyító folyamatai jól működjenek, az az, hogy figyelj a saját egészségedre, figyelj a tested reakcióira, változásaira, azaz értsd meg a tested működését.

Hogyan masszírozd a talpad? – Masszírozd a talpad! (masszirozdatalpad.hu)

A saját érdekedben meg kell tanulnod megelőzni és kezelni a jövőben esetlegesen kialakuló kóros állapotokat. Ehhez viszont sok türelemre, hosszabb időn át tartó munkára van szükség.

Mivel az egészség megromlása nem egyik pillanatról a másikra történik, így az öngyógyító folyamatokra is időt kell szánni. De ha segíted, támogatod, nem pedig károsítod a tested, akkor ő tudni fogja mit kell tennie a gyógyulás vagy a betegség elkerülése érdekében.

Segíts a szervezetednek, hogy betegségek nélkül tudj élni egy minőségi életet!

Vedd a sját kezedbe az egészségedet! Tanuld meg a talp reflexzónás önmasszázsát!

Vedd a saját kezedbe az egeszséged – Masszírozd a talpad! (masszirozdatalpad.hu)

Gyenei Ágnes

Gyenei Ágnes

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

8 ok, amiért reflexológus lettem

8 ok, amiért reflexológus lettem Ez a poszt egy kicsit személyesebb hangvételű lesz, de szeretném, ha jobban megismernél.  2011-ben volt egy magánéleti válság az életemben, ami elindított a természetgyógyászat irányába. Közel két év volt, mire megkaptam a bizonyítványt, hiszen 4

Tovább olvasom »

Talp önmasszázs feljegyzések

Amikor saját magadnak masszírozod a talpad, biztosan lesz egy-két észrevételed ezzel kapcsolatban. Pl.: Ezeket érdemes feljegyezni, mert késöbb nagy segítséget fog adni számodra. Készítettem egy egyszerű táblázatot, amelyet le tudsz tölteni és kinyomtatni, hogy masszázs közben vagy inkább utána fel

Tovább olvasom »