fbpx

Milyen a jól használható reflexzónás talptérkép?

Gyenei Ágnes

Gyenei Ágnes

reflexzónás talptérkép

Milyen az a reflexzónás talptérkép? Mikor van szükséged reflexzónás talptérképre? Milyen talptérképet válassz? Miért van rá egyáltalán szükséged?

Ezeket a kérdéseket járjuk körbe ebben a blogcikkben.

Ha már neked is megfordult a fejedben, hogy milyen jó lenne, ha meg tudnád masszírozni saját magad a talpad, akkor olvass tovább.

Ha még olvasol, akkor biztosan érdekel a reflexológia, a talpmasszázs. Szerencsére egyre többen járnak reflexológushoz az egészségük érdekében. De sajnos ez elég költséges és időigényes. Ennél egyszerűbb és olcsóbb, ha saját magad is meg tudnád masszírozni a talp reflexpontjait. Azonban ehhez nem elég egy sima talpmasszázs tanfolyam, hanem szükség van egy tapasztalt szakember, egy reflexológus segítségére.

Biztosan te is találkoztál már 1-2 könyvvel, ami a talp masszázsával foglalkozott. Ezekben a könyvekben a szöveg mellett találkoztál képekkel is, amelyek a talpat ábrázolták. Ezek szinte kivétel nélkül mind-mind fekete-fehér ábrák voltak, amelyeken csak nagy vonalakban lehetett eligazodni, melyik szerv hol is található.

Gondolom kisérleteztél azzal, hogy megtaláld egy adott szerv pontos helyét. Próbáltál eligazodni a könyv szövege és ábrája mentén, de nem igazán sikerült. Ezen egyáltalán nem csodálkozom. Sajnos egy fekete-fehér ábra lapján szinte lehetetlen eligazodni ezeken a reflexzónás talptérképeken.

Ezt a talptérkép részletet például a Talp-, kéz-, és fülmasszázs című könyvből származik (Fási Katalin), ami természetesen jól mutatja a reflexpontok helyét, de mégis nehéz eligazodni rajta, hiába vannak a számok mellett az elnevezések is.

Milyen a jól használható reflexzónás talptérkép?

Legyen színes. Lehetőleg többszínű. Az egyes szervrendszerek legyenek jól elkülönítve egymástól, vagyis eltérő színnel jelölve. Ugyanakkor az azonos szervrendszerbe tartozó minden egyes szerv pedig azonos színnel jelölve.

A legfontosabb, hogy el tudj igazodni rajta. Legyen egyértelmű melyik lábról van szó (jobb vagy bal), mert nem minden szerv található meg mindkét lábon.

Jól láthatóan legyenek jelölve az egyes reflexpontok helyei, annak mérete, alakja.

Legyen egyértelmű hol található az adott pont. Talpon, lábfejen, talpélen, ujjakon, sarok területén, esetleg egyszerre több helyen is.

Lehetőleg lásd azt is, hogy milyen irányba kell masszírozni az adott pontot.

Illetve kb mennyi ideig masszírozd és milyen erősséggel.

E két utóbbira azért van igazán szükség, hogy amíg tanulod a reflexpontok pontos helyét és a masszázs irányát, erősségét, addig ne kelljen minden egyes szervnél elolvasni a szöveges leírást. Hanem lásd egyértelműen a reflexzónás talptérké jelölésén.


Te is szeretnél egy olyan talptérképet, amely alapján könnyen megtalálod a reflexpontok helyeit? Kattints ide!

Reflexzónás talptérkép – Masszírozd a talpad! (masszirozdatalpad.hu)


Miért van szükséged talptérképre?

Ha sétálsz egy ismeretlen városba és szeretnél megnézni pár nevezetességet, akkor legkönyebben egy térkép segítségével jutsz el oda. Persze megkérdezheted bármelyik járókelőt, aki szívesen elmondja neked, hogy menj egyenesen, fordulj jobbra a második sarkon, majd aha elértél x épület elé, kanyarodj balra. És lehet, hogy oda is találsz elöbb-utóbb, de nem lenne gyszerűbb mindez, ha egy térképen bejelöli neked az illető és esetleg be is rajzolja az útvonalat?

Hát a talp esetében biztosan ez az egyszerűbb módja. Persze le is írhatnám, hogy a 2., 3. és a 4. lábujj vonalában, a lábujjak alatt a lábfejen találsz egy kb 100 Ft-os érme nagyságú területet, ami a mell reflexpontja. (a képen a 4. pont)

De mennyivel egyszerűbb ha ezt látod is közben. És sokkal könnyebb, ha meg is mutatja egy szakember…

Milyen a könnyen tanulható reflexzónás talptérkép?

Ezen a képen az általam készített reflexzónás talptérképet látod, amelyen a vizeletkiválasztó szervrendszer reflexpontjai vannak berajzolva, számozva, elnevezve. Segítség képpen ott van a masszázs iránya és a masszázs körülbelüli ideje.

Persze amint elkezded napi szinten használni a talp önmasszázsát, egy idő után már nem lesz szükséged a térkép nézésére, mert már a fejedben lesz minden.


Te is szeretnél egy olyan talptérképet, amely alapján könnyen megtalálod a reflexpontok helyeit? Kattints ide!

Reflexzónás talptérkép – Masszírozd a talpad! (masszirozdatalpad.hu)


Ha pedig szeretnéd megtanulni a talp reflexzónás önmasszázsát, hogy segítsd a szervezeted öngyógyító képességében, akkor kattints a gombra és nézd meg a kurzus részleteit!

Gyenei Ágnes

Gyenei Ágnes

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

8 ok, amiért reflexológus lettem

8 ok, amiért reflexológus lettem Ez a poszt egy kicsit személyesebb hangvételű lesz, de szeretném, ha jobban megismernél.  2011-ben volt egy magánéleti válság az életemben, ami elindított a természetgyógyászat irányába. Közel két év volt, mire megkaptam a bizonyítványt, hiszen 4

Tovább olvasom »

Talp önmasszázs feljegyzések

Amikor saját magadnak masszírozod a talpad, biztosan lesz egy-két észrevételed ezzel kapcsolatban. Pl.: Ezeket érdemes feljegyezni, mert késöbb nagy segítséget fog adni számodra. Készítettem egy egyszerű táblázatot, amelyet le tudsz tölteni és kinyomtatni, hogy masszázs közben vagy inkább utána fel

Tovább olvasom »