fbpx

Létezik? A reflexológia mellékhatása

Gyenei Ágnes

Gyenei Ágnes

Reflexológia mellékhatás

A reflexológia mellékhatása. Ebben a cikkben a reflexológia mellékhatásáról olvashatsz.

És nincs mellékhatása? Ezt a kérdést nagyon gyakran felteszik nekem akár a talp önmasszázs oktatás során, akár a kezelés közben.

Itt a rejtély megoldása:

A reflexológiának nincsenek káros mellékhatásai.

De ez csak akkor igaz, ha azt szakszerűen végzi valaki. Nyilván ha az a valaki egy végzett reflexológus, akinek némi gyakorlata is van, akkor nem kell tartanod attól, hogy káros mellékhatásokat okoz neked. Ugyanis ahhoz, hogy valakiből reflexológus legyen elég sokat kell tanulnia. Erről itt olvashatsz bővebben: ………………………..

Reflexológia mellékhatás

Éppen ezért azt javaslom neked, hogy ha bármiféle egészségügyi problémád van ne egy talpmasszázsra jelentkezz be, hanem válassz egy végzett reflexológust és őt bízd meg a talpaid kezelésével. Nem biztos, hogy a reflexológus reflexológusként fog dolgozni vagy hírdetni magát, ugyanis ez nem ilyen egyszerű. Ahhoz, hogy valaki, akinek meg van a végzettsége reflexológusként dolgozhasson, még hosszú és bonyodalmas út vezet. Erről szól ez a cikk: …………………………..

De kanyarodjunk vissza a mellékhatásokhoz.

A modern orvostudomány révén megszoktuk azt, hogy szinte minden gyógyszernek van valamilyen mellékhatása. Hol elöbb, hol késöbb bukkan fel, de szinte biztos, hogy jelentkezni fog. Lehet ez apróbb, szinte alig észrevehető elváltozás a bőrön, de lehet egy látványosabb mellékhatás is, mint pl. a hajhullás. De kialakulhatnak ennél sokkal komolyabb „mellék”betegségek is.

Egy fájdalomcsillapító, ami fájdalmat okoz(hat)

Ha csak megnézzük a gyógyszerek óriás papírjait, amelyeken a fontos tudnivalókat közlik velünk. Ott hosszan sorolja fel a gyártó a mellékhatásokat. Most hirtelen az algoflex doboza került a kezembe, ennek a papírjáról említek párat: súlyos allergiás reakció, friss vagy alvadt vér jelenik meg a székletben, véres vizelet, hasi fájdalom, májfunkció zavarok, fejfájás (pedig többek között pont erre való), hányás, székrekedés, hasmenés.

Persze én is tudom, hogy önmagukat védve minden lehetséges mellékhatást rá kell írni arra a lepedőre.

De mikor láttál egy gyógytea tasakján ilyesmi mellékhatásokat?? Vagy egy reflexológusnál kiírva a falra, hogy a kezelés ilyen, meg olyan mellékhatást okozhat?? Szóval akkor a reflexológia mellékhatása létezik vagy nem?

A természetgyógyászati ágaknak, ha azt szakember szakszerűen alkalmazza, nem lesz mellékhatása.

Létezik vagy nem a reflexológia mellékhatása?

De akkor miért éreztem magam furán a kezelés után?

Azonban mivel a reflexológia egy ingerhatás a szervezet számára, és erre természetes módon reagálni fog a szervezet. Ha egy bizonyos ideig és erősséggel masszírozom a páciens reflexpontját, akkor arra válaszreakciót küld(het) a szervezet. Ez attól függ, mennyire terhelt az az adott szerv, mennyire sérült.

De ezek nem mellékhatások, hanem reakciók. Természetes reakció a szervezet részéről.

Ezek lehetnek azonnali reakciók, illetve késői reakciók. Azaz azonnal jelentkezik, vagy csak pár óra, vagy pár nap múlva.

Ilyen azonnali reakció lehet, amikor a talp kezelése során a páciens felsóhajt, vagy feljajdul. Vagy éppen mosolyog, elálmosodik.

A késő reakció, mikor a vizelet színe, szaga, vagy a széklet állaga megváltozik. Pattanások jelenhetnek meg a bőrön vagy elkezd folyni az orra.

Ezektől a reakcióktól nem szabad megilyedni, mert ezek mind-mind természetes válaszreakciók a szervezet részéről.

Ha szeretnél ezekről a lehetséges válaszreakciókról olvasni, kattints ide: Talpmasszázs utáni válaszreakciók

Gyenei Ágnes

Gyenei Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

8 ok, amiért reflexológus lettem

8 ok, amiért reflexológus lettem Ez a poszt egy kicsit személyesebb hangvételű lesz, de szeretném, ha jobban megismernél.  2011-ben volt egy magánéleti válság az életemben, ami elindított a természetgyógyászat irányába. Közel két év volt, mire megkaptam a bizonyítványt, hiszen 4

Tovább olvasom »

Talp önmasszázs feljegyzések

Amikor saját magadnak masszírozod a talpad, biztosan lesz egy-két észrevételed ezzel kapcsolatban. Pl.: Ezeket érdemes feljegyezni, mert késöbb nagy segítséget fog adni számodra. Készítettem egy egyszerű táblázatot, amelyet le tudsz tölteni és kinyomtatni, hogy masszázs közben vagy inkább utána fel

Tovább olvasom »